Research & Development (R&D) is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van innovatieve oplossingen en voor het beheer van de productportfolio van AWL. Wij zorgen ervoor dat onze klanten voorop blijven lopen in een wereld die de komende jaren wordt gedomineerd door technologie, automatisering en robotica. Dat zit in ons DNA.

Innovatie

We helpen klanten zodat ze altijd hun voorsprong behouden.

Door de trends in de markt te volgen, naar onze klanten te luisteren, ons gezonde verstand en onze expertise te gebruiken, kunnen wij antwoorden en oplossingen bieden voor de uitdagingen die op u en ons afkomen. Dit doen wij door innovatieprojecten uit te voeren en door te werken aan open innovaties. Open innovatie houdt voor ons in dat wij actief deelnemen en samenwerken aan innovatieprojecten met klanten, leveranciers, partners, universiteiten en kennisinstituten.

Wij zijn ervan overtuigd dat innovaties nodig zijn om vitaal te blijven voor de toekomst.

Autonomous Mobile Robots

Autonome Mobiele Robots (AMR's) gebruiken laserscanners en camera's om vrij, intelligent en veilig door een omgeving te navigeren. Ze zijn nuttig om bedrijven te helpen bij het verkrijgen van flexibiliteit bij het opzetten van hun infrastructuur. Toepassingen voor AMR's omvatten het transporteren van materialen in geautomatiseerde fabrieken of magazijnen. Vanwege hun belang bij het realiseren van een volledig geautomatiseerde fabriek, onderzoekt AWL AMR-toepassingen bij zowel interne als externe productieprocessen. AWL werkt samen met klanten om hun materiaalbehandeling en -stroom te automatiseren - of het nu gaat om magazijnlogistiek of containervervoer naar onze lasmachines.


Lees meer

Digitalisering

We weten allemaal dat de industriële markt sneller verandert dan ooit tevoren; grote ideeën en gevraagde bedrijfsverbeteringen. Met innovatie vindt AWL een kans om een hoogwaardig productiviteitsniveau te bereiken; we realiseren ons dat data de sleutel is tot optimale efficiëntie en prestatie. Data zal de bedrijfsverbeteringen aandrijven. AWL maakt het u mogelijk om productiviteit te verhogen door machines te leveren met zelf functionerende en zelflerende functies.

Lees meer

Lyla

Als producent wilt u zoveel mogelijk productie uit uw machines halen. Maar hoe kunt u nou het beste verbetermogelijkheden identificeren binnen uw fabriek? En hoe zorgt u ervoor dat de prestaties op het juiste spoor blijven? Deze en vele andere vragen kunnen worden beantwoord dankzij de data van de machine. Lyla is een dashboardsysteem van AWL dat u helpt om deze data te verzamelen en te evalueren, zodat u op de eenvoudigst mogelijke manier kunt profiteren van de waarde ervan. Lyla is ontworpen om u bij elke stap van dit proces te begeleiden.

Lees meer

3D-Metaalprinten

AWL heeft ervaring opgedaan met het printen van metalen onderdelen in 3D. Wij willen deze techniek steeds meer gebruiken om complexe maatwerkonderdelen eenvoudig te produceren en te integreren in onze machines. Dit maakt het voor ons mogelijk om enerzijds maatwerk te bieden en anderzijds sneller machines op te kunnen leveren. AWL onderzoekt verdere mogelijkheden voor toepassing van 3D-metaalprinten in haar machines.

GeoEditor

De AWL GeoEditor is een smart applicatie die AWL ontwikkeld heeft om eenvoudig robots te kunnen programmeren voor het laserlassen van complexe vormen. De GeoEditor maakt het mogelijk om vanuit een CAD-programma een complexe vorm te laden. Daarna kunnen direct op het bedieningspaneel van de robot optimalisaties en correcties op de beweging worden aangebracht. De programmeertijd verkort je zo van meerdere uren naar enkele minuten. De GeoEditor levert op deze manier een verkorting van de levertijd. Daarnaast vereenvoudigt de GeoEditor het onderhoud van de lasprocessen van onze klanten en vergroot het de flexibiliteit om op proces-/productwijzigingen in te spelen.

Augmented reality

Bij augmented reality (AR) wordt er virtuele informatie over de werkelijkheid heen geprojecteerd. AWL onderzoekt de mogelijkheden om AR toe te passen binnen de machinebouw.

De eerste mogelijke toepassing van AR hebben wij in een demo beschikbaar. Deze toepassing kan gebruikt worden om te controleren of de bekabeling van de mal op zijn plek ligt en of deze niet in de weg ligt voor de lastoortsen. Ook ziet AWL augmented reality als mogelijke oplossing voor smart maintenance door middel van het zichtbaar maken van operatorinstructies.

Augmented reality

Augmented reality

Inline procescontrole bij laserlassen

Met de machines van AWL worden vaak veiligheidsrelevante onderdelen gelast, zoals onderdelen van de autostoel waarbij de stoel in het geval van een ongeluk de inzittende beschermt. Daarbij is hoge kwaliteit van een constant niveau vereist. Onze inline procescontrole bij het laserlassen is een geautomatiseerd kwaliteitscontroleproces, waarbij tijdens of direct na het laserlassen gecontroleerd wordt of de laserlasnaad met de juiste kwaliteit gelast wordt. Met de inline procescontrole zorgt AWL voor een betrouwbare productie en een bewijsbare kwaliteit.

Would you like to know more about our innovative solutions?

Neem contact met ons op

DO YOU WANT TO WORK HERE?

View the latest vacancies below.

  • Stage

    • Stagiaires
    • student

    Bij AWL vinden wij trainen en opleiding ontzettend belangrijk. Jaarlijks werken wij met ongeveer 60 gemotiveerde en enthousiaste studenten. Wij vinden het belangrijk dat jij relevante praktijkervaring kunt op doen en jezelf binnen jouw vakgebied verder kan ontwikkelen. Wij bieden jou een uitdagende werkplek die een beroep doet op jouw creativiteit en ontwikkeling.

    Solliciteer nu!

Share

Facebook Twitter LinkedIn Email
Back to top