ONZE OPLOSSINGEN

Wij ontwikkelen intelligente, op maat gemaakte productiemachines.

Meer dan 50 jaar ervaring met slimme machineconcepten op het gebied van laserlassen, weerstandslassen, booglassen en lijmen.

Slimme concepten

In samenwerking met de klant wordt een productieconcept ontwikkeld waarbij de machineveiligheid, ergonomie, logistiek, productkwaliteitscontrole en output centraal staan.

Als systeemintegrator levert AWL meerwaarde door verschillende verbindingstechnieken, zoals laser-, weerstand- en booglassen, lijmen en koude verbindingen, te combineren met andere oplossingen zoals mechanisch bewerken, buigen en snijden. Door de mogelijkheid om ook uw logistieke uitdaging mee te nemen in de conceptontwikkeling en zelfs een koppeling te maken met ERP-systemen zijn wij in staat een echte totaaloplossing te leveren. Dit levert een optimaal resultaat tussen snelheid, kwaliteit, stabiliteit- en kostprijsbeheersing van uw productie.

Ontzorgen zit in ons DNA

Het kiezen van het slimste en meest economische productieconcept is een complexe opgave. Vooral als u ook te maken heeft met harde deadlines en budgetten. Onze hoogopgeleide creatieve mensen denken hierbij met u mee. Zij begrijpen uw businesscase en hebben inzicht in de technische mogelijkheden. Het ontzorgen zit AWL in het DNA; vanaf uw productontwikkeling denken wij al met u mee.
Interesse in een oriënterende workshop? Neem contact met ons op via het contactformulier.

Kiezen voor AWL is kiezen voor nachtrust.

Projectrealisatie

Wij leveren wat wij beloven, op tijd en binnen budget. Met onze jarenlange ervaring op het gebied van projectmanagement zijn wij in staat projecten op te pakken, in goede banen te leiden en succesvol en snel af te ronden. Ontzorgen van A tot en met Z.

AWL heeft wereldwijd vele projecten uitgevoerd op het gebied van de ontwikkeling en productie van innovatieve lasmachines. Deze projecten van AWL liepen uiteen van gerobotiseerde lascellen tot en met volledige productielijnen.

M-Line: Modulaire oplossingen voor flexibele eisen

AWL gelooft in het bieden van de beste oplossingen met concurrerende prijzen en snelle doorlooptijden. Met M-Line vertaalt AWL uw vraag in een flexibel en klant specifiek productieconcept dat garant staat voor jarenlange zorgeloze en kosteneffectieve productie; ensuring global productivity. Met gedetailleerde specificaties van onze modulaire oplossingen geven we u een duidelijke kijk op wat u krijgt en wat wij beloven.

Lees meer

Beleving en visualisatie

AWL beschikt over een Experience center, daar zijn wij erg trots op. Het centrum geeft ons de mogelijkheid om toegepaste technologieën te analyseren, te optimaliseren en de productiviteit van huidige en nieuwe systemen te verbeteren. Wij hebben de expertise in huis om virtueel robotapplicaties te simuleren, waarmee machines in een virtuele omgeving al verregaand geoptimaliseerd worden. Als er tijdens of na de realisatie van een project nog wijzigingen moeten worden uitgevoerd, geeft de robotsimulatie de mogelijkheid dit geheel virtueel voor te bereiden en zodoende met minimale verstoring de wijziging door te voeren.


Robotica

Wij leveren al jaren geautomatiseerde verbindingsoplossingen met robots en dit met veel succes! In onze totaaloplossingen worden lasmallen en robots met procestechnologie geïntegreerd.

Door uw logistiek te automatiseren met robots, wordt de efficiëntie en kwaliteit van uw productielijn verhoogd en productiekosten bespaard. Ook verbetert u hiermee de veiligheid van uw bedrijfsproces.

AWL onderscheidt zich als systeemintegrator door een complex proces turn-key op te leveren. U kunt direct aan de slag.

Wij onderscheiden ons door met behulp van slimme robotapplicaties het maximale uit robots te halen.

INDUSTRIEËN

Wij zijn uw wereldwijde partner in geautomatiseerd lassen.

Automotive

AWL onderscheidt zich als een ervaren leverancier van geautomatiseerde productiesystemen voor het toepassen van verbindingstechnieken op auto-onderdelen. Dé sector die een prominente positie inneemt als het gaat om nieuwe verbindingstechnieken, kwaliteit, 24-uurs volumeproductie, flexibiliteit in productvarianten en korte levertijden. Wij denken hierin graag met u mee. Samen wordt een slim machineconcept ontwikkeld waarbij machineveiligheid, ergonomie, logistiek, productkwaliteitscontrole en output met een perfecte verbindingstechniek centraal staan.


Autostoelen en carrosseriedelen produceren, geautomatiseerd vakmanschap.

Lees verder

Wij zijn leverancier van geautomatiseerde productiesystemen voor de metalen verpakkingsindustrie.

Opslag

Wij hebben ervaring in het ontwikkelen van geautomatiseerde productiesystemen voor het vervaardigen van onderdelen voor magazijnstellingen. Wij zijn ook uw partner voor Intermediate Bulk Containers (IBC´s), vaten, bussen, brandstoftanks, containers en andere afgeleide verpakkingsproducten. Als systeemintegrator is AWL in staat om voor u een betrouwbare productie te genereren. Daarbij zijn een hoge flexibiliteit en kwaliteit belangrijke kenmerken.

Behuizingen

Behuizingen, zoals besturingskasten, airconditioningkasten en (roestvrij) stalen kasten, dienen zowel visueel als kwalitatief van een uiterst hoog niveau te zijn. De verbonden producten die uit de machine komen, zijn van dermate kwaliteit dat nabewerking niet meer nodig is. Daarnaast hebben de geautomatiseerde systeemoplossingen van AWL traploos instelbare maatvoering. Onze machines zijn eenvoudig om te schakelen naar verschillende productvarianten. Doordat de omsteltijden kort zijn, is het mogelijk om op één lijn verschillende productvarianten te produceren en de grootte van de batch naar wens aan te passen. Hierdoor kunt u uw klant per order bedienen. Bovendien hebben wij ervaring in het combineren van diverse bewerkingsprocessen, zoals het stansen, buigen en het borstelen van de lasnaad. Verder zijn diverse in-line kwaliteitsbewakingssystemen inzetbaar die de productafmetingen en de laskwaliteit bewaken.

Bouw

De prefabricatie van specifieke onderdelen past in een efficiënt bouwproces waarbij de bouwtijd en-kosten worden gereduceerd. AWL is de systeemintegrator van hightech machines voor leveranciers van prefabricaties. Onze professionals hebben kennis over verbindingsprocessen van bijvoorbeeld verwarmingen, sprinklers, bouwhekken, buiskoppelingen, deurposten, buizen en hoogbouwmagazijnen. Ook bieden wij oplossingen voor het automatisch verbinden van onderdelen in de door u gewenste aantallen tegen de benodigde cyclustijden. Het direct aansturen vanuit ERP-systemen is één van onze expertises.

Samen met 500 collega's werken aan een efficiënt bouwproces met optimale cyclustijden.

Meubels

AWL levert geautomatiseerde productiesystemen voor het verbinden van stalen meubels, zoals stoelframes en kasten. Afhankelijk van de productwensen kan gekozen worden voor verschillende verbindingstechnieken. Met slimme concepten maken we efficiënte productie mogelijk. Onze expertise zorgt ervoor dat productiesystemen volledig in uw productieproces geïntegreerd kunnen worden. Ook voor de bijbehorende logistiek is AWL uw partner.

Engineering-to-order, flexibele klantspecifieke oplossingen.

AUTOMOTIVE

Dé leverancier van lasmachines voor de automotive supply chain.

Wereldwijde aanwezigheid, lokale ondersteuning

Waar vroeger elk automodel apart werd ontworpen en gebouwd, combineren de OEM’s (Original Equipment Manufacturers) tegenwoordig meerdere automodellen binnen één platform. Ook worden platforms soms door meerdere OEM’s gedeeld om kosten en doorlooptijd te besparen. Zo had Ford een aantal jaren geleden 27 verschillende modellen en nu nog maar 8 wereldwijde platforms.

AWL opereert wereldwijd en verzorgt lokaal in uw specifieke behoeftes met vijf vestigingen op drie continenten. U kunt een wereldwijde standaard, kwaliteit en service verwachten. Door het globale volumevoordeel worden er ook ontwikkelingskosten bespaard!

Automotive is een sector die hoge eisen stelt aan innovaties, kwaliteit, 24-uurs volumeproductie, flexibiliteit in productvarianten en korte doorlooptijden. Wij garanderen u een ‘turn-key’ productieproces dat aan uw eisen voldoet.

Consultancy

AWL heeft jarenlange ervaring met de ontwerpeisen van bijvoorbeeld stoelen, chassis, carrosseriedelenen deuren. Zowel op het automatiseringsconcept als op het productontwerp zelf. In een vroeg ontwerpstadium voorziet AWL haar klanten graag van advies.

Interesse in een oriënterende workshop? Neem contact met ons op via het contactformulier.

“Het onderscheid tussen een leider en een volger is innovatie.” Steve Jobs

Innovaties

De directe toeleveranciers van auto-onderdelen hebben een dominante positie in de automotive. Ze worden veelal beschouwd als de vernieuwers in de branche. Het zijn vooral deze bedrijven die innovaties realiseren op het gebied van gewichtsreductie en kostenbesparende ontwerpen die tot nieuwe designtrends leiden. Doordat de Research & Development afdeling van AWL nauw samen werkt met universiteiten, kennisinstituten, klanten en leveranciers, is AWL in staat om de nieuwste innovatieve technologieën, applicaties en kennis over machine-integratie te implementeren in de machines die deze innoverende toeleveranciers nodig hebben.

Wilt u meer weten over onze geautomatiseerde oplossingen?

Neem contact met ons op

Wilt u bij ons werken?

Bekijk hieronder de nieuwste vacatures.

Share

Facebook Twitter LinkedIn Email
Back to top