Over AWL

AWL is uw wereldwijde partner voor geautomatiseerde verbindingsoplossingen.

Met vestigingen in Nederland, Tsjechië, China, Mexico en de Verenigde Staten ondersteunen wij onze klanten overal in de wereld. Hiermee garanderen wij de globale productiviteit van onze klanten door middel van slimme en betrouwbare oplossingen op het gebied van high-end automatisering, robotisering en verbindingstechnologieën.

Wij geven u onderscheidend vermogen ten opzichte van uw concurrentie met slimme, flexibele producties, innovatieve technologieën, intuïtieve machinebediening en geïntegreerde kwaliteitscontrole die betrouwbaar zijn en een hoge bedrijfstijd bieden. Onze creatieve machineconcepten leveren belangrijke bijdragen aan de effectiviteit, betrouwbaarheid, ergonomie, machine-intelligentie en veiligheid.

AWL is een systeemintegrator van state-of-the-art geautomatiseerde hightech machines met meer dan 50 jaar ervaring. Vandaag de dag zijn wij een particulier bedrijf met wereldwijd meer dan 775 werknemers.

Waar wij zijn gestart als een bedrijf dat gespecialiseerd is in punt- en booglassen, en later ook laserlassen, zijn andere automatiseringsopgaven zoals lijmverbindingen, visionsystemen, producthandling, kwaliteitscontrole en traceerbaarheid inmiddels net zo belangrijk. Alle disciplines zijn in onze organisatie vertegenwoordigd waardoor wij volledige oplossingen bieden.

Wij ontzorgen onze klanten van concept engineering tot en met productie opstart. In onze organisatie zijn alle competenties vertegenwoordigd om deze projecten succesvol uit te voeren. Wij richten ons op zowel de automotive als machine-industrie , waar hoge productievolumes en een hoog niveau van automatisering essentieel zijn.

Missie en Visie

De wereld om ons heen verandert in een sneller tempo dan ooit tevoren, robots zullen bijvoorbeeld steeds meer in ons dagelijks leven worden geïntegreerd. We streven ernaar onze competenties en prestaties te vergroten, zodat onze klanten voorop blijven lopen. Onze gepassioneerde medewerkers zijn gericht op innovatie en op een open dialoog met onze klanten. Dit zorgt ervoor dat we hun zaken begrijpen en weten wat er gaat komen. Wij zijn ervan overtuigd dat deze aanpak met onze medewerkers en onze klanten de weg naar een succesvolle toekomst is en een solide basis biedt, op basis van vertrouwen, respect en begrip. We zijn toegewijd aan het creëren van toegevoegde waarde voor onze klanten, onze medewerkers en voor al onze stakeholders, voor de lange termijn.

Door het ontwerpen van slimme machineconcepten verzekeren wij constante productie en een uitstekende eindproductkwaliteit. Wij geloven in het zijn van een slimme en betrouwbare partner voor onze klanten. Dit weerspiegelt in onze producten, personeel en de manier waarop we werken.

Onze missie

“Het is onze missie om ervoor te zorgen dat onze klanten in de maakindustrie de hoogste productiviteitsniveaus bereiken voor hun wereldwijde productie door slimme en betrouwbare oplossingen op het gebied van high-end automatisering, robotisering en aansluitende technologie te leveren.”

Onze visie

“In een snel verschuivende markt zijn wij ervan overtuigd dat automatisering en robotisering in de komende jaren de wereld zullen vormen waarin we leven en werken. AWL behoudt een leiderspositie door innovatie en sterk partnerschap.”

Management

Brand van ’t Hof – Chief Executive Officer

“Mijn passie ligt bij techniek. Technologie drijft de toekomst en drijft innovatie. We moeten continu durven te veranderen en te innoveren, want relaties met klanten, leveranciers en medewerkers veranderen ook. Wereldwijd delen we dezelfde passie. Door slimmer samen te werken en te genieten, maken wij samen het verschil en succes.”

Pieter-Matthijs Fegel - Chief Financial Officer

“AWL is een prachtbedrijf en een toonbeeld binnen de Nederlandse maakindustrie. Het bedrijf is er in geslaagd een gerenommeerde klantenkring op te bouwen binnen het premium segment van de automotive- en metaalindustrie. Voor mij is de uitdaging om de verdere groei van AWL op een goede manier te begeleiden en financieel verantwoord beleid te voeren.”

Arjen Vos – Director Strategy & Development

“Betrokken zijn bij een wereldwijd hightech bedrijf als AWL -met een sociaal hart- is een voorrecht. De verbinding maken tussen mensen en teams, complexe uitdagingen oplossen en samen werken aan de toekomst zijn de dingen die mij gedreven maken. Door continu te werken aan technische- en sociale innovatie, houden wij onze klanten voorop in hun markt.”

Experience center

Wij beschikken over een Experience center, daar zijn wij erg trots op. Het centrum biedt de mogelijkheid om testopstellingen te realiseren en om  proef- en voorseries te draaien. Er worden betrouwbare toepassingen gerealiseerd op basis van de nieuwste technologieën. Daarnaast voeren wij er lasproeven uit zodat wij nieuwe ontwikkelingen van onze klanten kunnen valideren. Zo maken wij het mogelijk om snel en efficiënt nieuwe productieprocessen op te starten.

Dit is ook de plek waar wij, in samenwerking met het Fieldlab Industrial Robotics (FIR), robotica technici en robot engineers opleiden. Daarnaast wordt in het FIR gewerkt aan de ontwikkeling van ons eigen personeel voor de toekomst en wordt er bijgedragen aan de maatschappelijke ontwikkeling om de industrie klaar te maken voor robotisering. Vanuit Harderwijk bieden wij niet alleen scholen, maar ook klanten de mogelijkheid tot het ontwikkelen van en het experimenteren met nieuwe technologieën en toepassingen. Tevens is het Experience center een doorlopende demo-omgeving en kunt u als toeleverancier hier technologieën demonstreren aan uw klanten.

Onze professionals zijn er van overtuigd dat de mens een cruciale rol blijft spelen in de ‘smart industry’. In het Expercience center experimenteren wij momenteel met collaboratieve robots (cobots). Deze robots zijn speciaal ontwikkeld om met de mens samen te kunnen werken; robotiseren is mensenwerk.

Verder hebben wij een testopstellingen gerealiseerd om ontwikkeling op het gebied laserlassen, puntlassen, booglassen, Vision technologie en PLC besturingstechniek te valideren.

AWL Experience center

AWL Experience center

Partners

AWL houdt continu contact met klanten en marktpartijen, zo signaleren we kansen om uw bedrijf te ondersteunen. Hierbij richten wij ons op innovaties in productieautomatisering, verbindingstechnologieën en productiviteitsverbetering.

Zo participeren wij in Mechdes Engineering om innovaties te faciliteren. MechDes Engineering is onze partner in detail-engineering. Specialist in het mechanisch ontwerpen van hoogwaardige, kennisintensieve productielijnen met focus op productieautomatisering.

In 2017 kocht AWL ICS Robotics and Automation Ltd. ICS is een specialist in robotlassen en -automatisering in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. ICS is sinds 1989 actief in robotlassen en -automatisering.

 Daarnaast werken we ook samen met vaste leveranciers en zetten wij samen met diverse scholen, platforms en instituten techniek op de Nederlandse kaart.

Leveranciers

Wij willen de beste zijn in alle aspecten van ons ondernemen. Om onze klanten zo goed mogelijk te bedienen integreren wij alleen “world-class” componenten in onze machines. Hierdoor blijven wij voorop lopen met nieuwe ontwikkelingen. Met een groot aantal van onze leveranciers hebben wij een strategisch partnerschap. Zo worden innovaties gerealiseerd en blijft u als klant voorop lopen op het gebied van high-end automatisering, robotisering en aansluitende technologieën.

Hieronder een overzicht van onze leveranciers:

Pneumatics / Spanners


Robots


LaserlassenBooglassen

Weerstandlassen

ElektroOok leverancier worden van AWL? Neem contact met ons op.

Samenwerkingen

AWL kan terugkijken op een zeer succesvolle samenwerking met de hieronder vermelde organisaties. Wij werken samen hard om techniek op de kaart te zetten in Nederland.

Certified Machinery Safety Expert

AWL heeft het certificaat CMSE® - Certified Machinery Safety Expert ontvangen. Dit certificaat is een wereldwijd erkende kwalificatie die een 360°-benadering van de machineveiligheid mogelijk maakt.

Geschiedenis

AWL heeft een historie van bijna 50 jaar. Onze activiteiten startten in de jaren zestig met constructiewerk en speciale projecten in weerstandlassen. Op 10 juni 1993 werd AWL-Techniek een zelfstandige onderneming. AWL heeft zich sindsdien zelfstandig ontwikkelt tot een partner voor de automotive- en machine-industrie. Inmiddels worden we door de globale automotive producenten gezien als de innovatieve en betrouwbare partner die met hen samen wereldwijd bouwt aan de ontwikkeling van hun productie. In 1998 zijn we verhuisd van Nunspeet naar ons huidig onderkomen.

Share

Facebook Twitter LinkedIn Email
Back to top