Technologie

Met onze technologieën onderscheidt u zich van de rest.

Door de trends in de markt te volgen, naar onze klanten te luisteren, ons gezonde verstand en onze expertise te gebruiken, kunnen wij antwoorden en oplossingen bieden voor de uitdagingen die op u en ons afkomen. Dit doen wij door innovatieprojecten uit te voeren en door te werken aan open innovaties. Open innovatie houdt voor ons in dat wij actief deelnemen en samenwerken aan innovatieprojecten met klanten, leveranciers, partners, universiteiten en kennisinstituten.

Wij zijn ervan overtuigd dat innovaties nodig zijn om vitaal te blijven voor de toekomst.

Laserlassen

AWL is een ervaren integrator en ‘early adopter’ op het gebied van laserlassen. Laserlassen biedt snelheid, precisie, hoge productiviteit, nieuwe constructiemogelijkheden en kostenvoordelen. Om een hoge lassnelheid en een betrouwbaar proces te kunnen waarborgen, moet veel aandacht aan goede luchtbehandeling worden besteed. Op deze gebieden heeft AWL jarenlange ervaring en zit innoveren diep in het DNA, wat leidt tot zeer succesvolle projecten voor onze klanten.

Lees meer

AWL wordt gezien als een van de meest toonaangevende machinebouwers en systeem integrators die laser-, boog- en weerstandslastechnieken toepast.

Weerstandlassen

Weerstandlassen biedt veel potentie voor het produceren en leveren van geautomatiseerde productie-equipment. Deze techniek wordt in veel industrieën vooral voor grote volumes gebruikt. In de ontwikkeling van materialen voor o.a. lichtgewicht doeleinden spelen hoge-sterkte stalen, aluminium en vezel versterkte kunststoffen een steeds grotere rol. In projecten zien we een toepassing van verschillende soorten en nieuw ontwikkelde materialen. Bij al deze ontwikkelingen is weerstandlassen één van de verbindingsprocessen die mee ontwikkelt om geschikt te zijn voor deze materialen. Bij weerstandslassen kunt u denken aan puntlassen, projectielassen, rolnaadlassen en stiftlassen.

Booglassen

In de metaalverwerkende industrie is het booglassen een gerenommeerde verbindingsmethode. Met dit proces kunnen veel metalen gelast worden, zoals bijvoorbeeld staal, rvs en aluminium. Het merendeel van onze klanten gebruikt deze techniek gecombineerd met robot-automatisering. Bij booglassen kunt u denken aan MIG-/MAG-lassen, MIG-solderen en TIG-lassen.

Lijmen

Lijmen zorgt voor een continue verbinding tussen de delen. De toepassing van lijm in de carrosserie levert extra stijfheid en crashveiligheid op. Voor het verbinden van verschillende materialen, zoals staal en aluminium of metaal en kunststof, is lijmen een ideale oplossing. Lijmen wordt verder toegepast om delen waterdicht af te dichten of hierbij te ondersteunen. Vooral in autodeuren en motorkappen is dit een veelvuldige toegepaste verbindingstechniek.

Lassen van aluminium

In de komende jaren zal er steeds meer aluminium worden toegepast bij de productie van auto’s om gewicht te besparen. Om op die ontwikkeling voorbereid te zijn, investeert AWL doorlopend in het onderzoek naar het laser- en puntlassen van aluminium.

In ons Experience Center lassen wij met een robot-puntlascel aluminium, voorzien van state-of-art lasbesturingen en robot-servo-techniek. Hiermee doen wij kennis en ervaring op en testen wij de applicaties en elektroden standtijden.

Lasersnijden

Lasersnijden biedt de mogelijkheid om snel, nauwkeurig en flexibel onderdelen te maken en aan te passen. Lasersnijden kan ook goed met een robot worden gecombineerd, waardoor de flexibiliteit van de machine nóg verder toeneemt. Met een lasersnijrobot is het namelijk mogelijk om de delen flexibel aan te passen, contouren te veranderen, of gaten per deel te snijden.

Snelheid, flexibiliteit, bedieningsgemak, onderhoud en service van de machines zijn essentieel!

Mallen

De kwaliteit van de mal is cruciaal voor stabiele producties met een hoog volume. De mallen van AWL garanderen de kwaliteit van uw eindproduct en de flexibiliteit bij het instellen van het lasproces. Onze mallen zijn geschikt voor een breed aantal verbindingstechnieken, van lijmen tot puntlassen. Ook zien we een sterke toename voor laserlassen. Deze mallen worden geïnstalleerd van Duitsland tot Zuid-Afrika en van China tot de Verenigde Staten. Wij garanderen uw wereldwijde productiviteit door mallen te ontwikkelen van de hoogste stabiliteit en kwaliteit.

Bin picking

Met bin picking kan de robot willekeurig gepositioneerde onderdelen uit een box halen. AWL past deze applicatie toe om machines automatisch te beladen. Hoge snelheid, grote nauwkeurigheid en collisie-vrije bewegingen worden gerealiseerd door geavanceerde algoritmen. Er wordt veel onderzocht en getest met verschillende soorten camera’s om een passende bin picking oplossing aan te kunnen bieden. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan het ontwerpen van een geschikte grijper. Al deze aspecten komen terug in de eerste machine die wij hebben uitgerust met deze technologie. De sterke ervaring die AWL heeft opgebouwd in vision-toepassingen helpen onze klanten wereldwijd hun productieomgevingen vergaand te automatiseren. Hierdoor kunnen zij machines exploiteren met minder operators (nodig vanwege de schaarste aan werknemers), hogere kwaliteit en een betrouwbare kwantitatieve output.

Cobots

De samenwerking tussen mensen en robots wordt steeds belangrijker, omdat de productie in veel industrieën is verschoven van grote partijen met weinig variatie naar lage volumes met een hoge variëteit. Dit betekent meer variatie en meer menselijke interventie. Collaboratieve automatisering stelt mensen en robots in staat om hun unieke en sterke punten bij te dragen; mensen bieden proceskennis, inzicht en flexibiliteit, terwijl robots een onvermoeibaar uithoudingsvermogen leveren voor repeterende taken.

Lees meer

Smart robot-toepassing

De effectiviteit van uw robots verhogen, is een belangrijk aandachtspunt van AWL. Hiervoor ontwikkelen wij intelligente toepassingen. Wij hebben visuele applicaties ontwikkeld die het mogelijk maken om 3D-CAD data om te zetten in robotcode en vervolgens deze data te bewerken. Hiermee vereenvoudigen wij het proces. Zo kunnen laspunten zonder veel programmeerwerk verlegd worden en kunnen complete vormen verdraaid, geschaald, verschoven en of zelfs gespiegeld worden.

Softwarebesturing

Het ontwerp van de machinebesturing heeft grote invloed op de kwaliteit van een productieproces. AWL gebruikt een gedegen methodiek om functionaliteit te specificeren en deze te vertalen naar een slim ontwerp van de machinebesturing. De architectuur van de machinesoftware heeft een gedegen en transparante opbouw. Als klant krijgt u hierdoor gegarandeerde betrouwbaarheid en snelheid van de machine en zijn eventuele problemen snel te detecteren via de gebruiksvriendelijke Human Machine Interfaces (HMI).

Kwaliteitscontrole

De door AWL ontworpen productielijnen worden regelmatig uitgebreid door het gebruik van automatische assemblagemachines. Logistieke handeling zoals product-toevoersystemen zijn de basis van automatisering van productielijnen en zijn daarom als werkstation bij AWL in totaaloplossingen onmisbaar. De betrouwbaarheid, nauwkeurige en efficiënte toevoer van producten is afhankelijk van de exacte handeling van deze benodigde items. Functies als sorteren, oriënteren, positioneren en detecteren moet snel, veilig en betrouwbaar worden uitgevoerd.

Traceability

Traceability is het verzamelen van data door het gehele productieproces heen, waaronder: machinestatus, procesverandering en producthistorie. Door deze data te combineren en te analyseren, kunnen productieprocessen worden geoptimaliseerd. Een goed traceability-systeem brengt namelijk kritieke punten in een productieproces aan het licht. Door de data-gedreven machinebesturing is AWL erg flexibel in het integreren van traceability-systemen. Er kan zelfs gebruik gemaakt worden van traceabilty-data binnen een machine.

Bent u geïnteresseerd in onze technologische oplossingen?

Neem contact met ons op

DO YOU WANT TO WORK HERE?

View the latest vacancies below.

Share

Facebook Twitter LinkedIn Email
Back to top